HTML

Pocorka receptkönyve

Igyekszem minél több receptet feltölteni,hogy mindenki kedvére "falatozhasson"!:)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Farsangi fánk

2010.03.29. 13:54 Pocorka

Hozzávalók:

              50 dkg liszt

              3 dl tej

              1/2 cs. élesztő

              5 dkg cukor

              6 dkg rama

              csipet só

              3 tojássárga

              1 egész tojás

A tejet meglangyosítjuk,belerakunk 1 ek.cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt,majd hadjuk 10-15 percet,hogy felfusson.A vajat megolvasztjuk és minent összekeverünk.Alaposan kidagasztjuk,majd letakarva pihentetjük 30 percig.Ezután kinyújtjuk és szaggatjuk,ismét hagyjuk pihenni kb. 20 percet.Olajat melegítünk.A fánkok közepét kicsit benyomjuk és széthuzzuk,majd a nem TÚL forró olajban először fedő! alatt sütjük,majd megfordítjuk,de ekkor már nem kell a fedő.Lecsepegtetjük,majd porcukorralés lekvárral tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pocorka.blog.hu/api/trackback/id/tr991877149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása