HTML

Pocorka receptkönyve

Igyekszem minél több receptet feltölteni,hogy mindenki kedvére "falatozhasson"!:)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Felhő szelet

2010.03.30. 15:22 Pocorka

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt

10 dkg porcukor

1 tojás

1 tojássárgája

1 ek rum

1 kk szódabikarbóna

5 dkg margarin

1 ek méz

 

 

Krém:

1 l tej

2 ek liszt

2 cs vaníliás pudingpor

3 tojássárgája

20 dkg margarin

15 dkg cukor

2 cs vaníliás cukor

fél l lehűtött Hulala tejszín

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot  sütünk belőle.Rövid ideig, kb 3-4 percig, és kb. 200 fokon sütjük. A felső lapot előre felkockázzuk.

A krémhez,először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgágat, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.Amig hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.

Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.

Ha ezekkel elkészültünk, az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk (ez el is maradhat), majd rákenjük a sárga krémet, erre a kemény Hulala habot. Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.

Hűtőben hagyjuk 1 éjszakára.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pocorka.blog.hu/api/trackback/id/tr391880993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása